همه رنگ ها زیبایی های خاص خودشان را دارند و با اینکه انتخاب رنگ در طراحی دکوراسیون سلیقه ایست اما برخی رنگ ها می توانند به فضا انرژی دهند و باعث سرزندگی شما در محيط زندگی يا کار شوند.
همانطور که می دانيد رنگ های موجود در خانه بيشترين تاثير را در روحيه روزانه ما دارند. بنابراين، اين نياز بر اين اساس است که رنگ ها را بهتر بشناسيد و بدانيد کدام يک از رنگ ها احساس بهتری در شما ايجاد می کند. برای دانستن تاثیر رنگ در دکوراسیون داخلی، در این مقاله همراه ما باشید.
اثرات رنگها در دکوراسیون داخلی:
رنگها علاوه بر زیبایی ظاهری میتوانند در تنظیم نور خانه نیز مؤثر واقع شوند. رنگهای تیره، محیط داخلی را تاریک تر نشان می دهد. در حالی که رنگهای روشن باعث افزایش روشنایی میشوند. رنگهای تیره نور را به خود جذب میکنند اما رنگهای روشن قادر هستند نور را انعکاس دهند و سبب بازتاب آن شوند.
همچنین رنگها میتوانند بر احساسات ما تأثیر بگذارند. احساسات مختلفی مانند هیجان، شور و شادی، آرامش، غم و… همگی توسط رنگها در ما برانگیخته میشوند.
بنابراین شناخت رنگها و استفادهی به جا از آنها یک هنر است و با بکارگیری درست تئوری رنگها در دکوراسیون داخلی میتوان آن را به گونهای طراحی کرد که بر احساسات افراد تأثیرات مطلوب گذاشت و حتی این احساسات را مدیریت کرد.
کاربرد رنگ در معماری داخلی
- افزايش زيبايی و دلانگيزی فضا
- ايجاد هماهنگی در محيط
- افزايش جلوهدهی
- بزرگتر کردن فضای مورد نظر
- ايجاد روحيه شاد و سرحال
- افزايش يا کاهش نور و روشنايی محيط
- جداسازی فضاهای مختلف از يکديگر
تاثیر رنگهای مختلف بر روحیه افراد:
رنگها برحسب احساساتی که منتقل میکنند به دو دستهی کلی گرم و سرد تقسیم میشوند. رنگهای گرم احساس گرمی و هیجان را به انسان انتقال می دهدند. چنين رنگهایی اغلب برای مکانهای تجاری، رستورانها، فضاهای بازی و سرگرمی و… به کار می روند.
رنگهای سرد احساس خونسردی و آرامش را در ما القا میکنند. مکانهايی که در آنها از اين رنگها استفاده می شود اغلب برای استراحت، تفکر، خلوت و آرامشبخشی به کار می روند. چنين رنگهايی برای فضاهای شلوغ انتخاب بسيار مناسبی هستند.
رنگ قرمز:
قرمز سرشار از انرژی است که هرچه شدت آن بیشتر باشد، این انرژی بیشتر خواهد بود. به همین سبب میتواند به میزان زیادی موجب ترشح آدرنالین در انسان شود. این رنگ برای اتاق نشیمن یا محل ناهارخوری پیشنهاد میشود؛ زیرا میتواند افراد را به مکالمه با یکدیگر ترغیب کند.
همچنین استفاده از این رنگ در محلهای ورودی میتواند احساس اولیهی خوبی را به دیگران منتقل کند. از آنجایی که رنگ قرمز باعث افزایش فشار خون، سرعت تنفس و ضربان قلب میشود، استفاده از آن در اتاق خواب بسیار مناسب است.
رنگ بنفش:
بنفش هم یک رنگ سرد و هم یک رنگ گرم محسوب میشود و ترکیبی از خواص رنگهای سرد و گرم را داراست. رنگ بنفش تیره یک رنگ لوکس و چشمگیر برای دکوراسیون داخلی است و آن را خلاق نشان میدهد. بنفش روشن برای اتاق خواب نیز مناسب است. این رنگ همان تأثیرات مثبت رنگ آبی را دارد اما ویژگیهای منفی مانند ایجاد احساس خستگی را ندارد.
رنگ زرد:
رنگ زرد یک رنگ نشاط و پر از انرژی است، برای آشپزخانه، محل ناهارخوری و حمامها مناسب است. در سالنها و فضاهای کوچک رنگ زرد میتواند در القای احساسات مثبت مؤثر واقع شود. این رنگ اگرچه یک رنگ شاد محسوب میشود، اما برای استفاده به عنوان رنگ اصلی دکوراسیون داخلی پیشنهاد نمی شود.
به نظر میرسد افرادی که بیشتر در مکانهای زرد رنگ هستند، در بلندمدت بیشتر در معرض آسیب قرار دارند. همچنین کودکان در اتاقهای زرد بیشتر گریه میکنند، زیرا این رنگ گاهی احساساتی مانند خشم و ناامیدی را نیز در انسان به وجود میآورد. معمولا از رنگ زرد برای تحریک اعصاب استفاده میشود.
رنگ آبی:
این رنگ به رنگ آرامش معروف است و از آنجایی که این رنگ آسمانی میتواند به انسان آرامش بدهد، اغلب برای اتاق خواب و حمام توصیه میشود. آبی میزان فشار خون و ضربان قلب را کاهش داده و نفس کشیدن را آهستهتر میکند. به همین خاطر استفاده از آن به عنوان رنگ اصلی گاه ممکن است موجب سکون و احساسات ناخوشایند شود.
اگر قصد دارید از آبی به عنوان رنگ اصلی دکوراسیون داخلی استفاده کنید، بهتر است احساس سردی آن را با انتخاب رنگهای گرم برای سایر اجزای دکوراسیون مانند مبلمان یا پردهها جبران کنید.
آبی فیروزهای برای محلهایی مانند سالنهای اصلی منزل که جمعیت در آن زیاد است و یا آشپرخانههای بزرگ پیشنهاد میشود. اما بهتر است از آبی تیره زیاد استفاده نکنید؛ زیرا این رنگ موجب غم و اندوه میشود و استفاده از آن به عنوان رنگ اصلی در میان دیگر رنگها در دکوراسیون داخلی میتواند اثرات نامطلوبی بر روحیهی افراد داشته باشد.
به منظور خرید کاغذ دیواری از کارخانه با همکاران ما در شرکت نارکو دکور ارتباط برقرار نمایید
رنگ سبز:
استفاده از رنگ سبز به عنوان رنگ اصلی دکوراسیون داخلی موجب آرامش میشود و استفاده از آن در آشپزخانه، به آن طراوات و شادابی میبخشد. رنگ سبز موجب استراحت روح انسان میشود. رنگ سبز همچنین به قدرت باروری کمک میکند، از این رو برای اتاق خواب یک رنگ ایدهآل است.
رنگ نارنجی:
این رنگ سبب ایجاد احساس شور و شوق و هیجان میشود و یک رنگ پر انرژی به حساب میآید. به همین خاطر رنگ خوبی برای اتاق خواب یا اتاق نشیمن نیست اما برای دکوراسیون داخلی مکانهای ورزشی مانند باشگاهها گزینهی مناسبی است.
رنگ بژ:
رنگ بژ در واقع نوعی قهوهای مایل به زرد است که با خاکستری تعدیل شده است. این رنگ نمودی روشن دارد و معمولاً با انواع سبکهای سنتی و مدرن دکوراسیون داخلی همخوانی دارد. بژ در بین رنگهای دکوراسیون داخلی یک رنگ خاص محسوب شده و طرفداران زیادی دارد. استفاده از این رنگ برای مبلمان و پردهها بسیار رایج است.
رنگ سفید:
یکی از رنگ های خنثی و در عین حال قدرتمند، رنگ سفید است. این رنگ برای دیوارها و بخش های دیگر به وفور استفاده میشود. رنگ سفید، با صلح و آرامش در ارتباط بوده و نشان دهنده پاکیزگی است. همچنین این رنگ برای افرادی که فوبیای مکان های بسته یا اضطراب و فشار خون بالا دارند، بسیار مناسب است.
رنگ خاکستری:
رنگ خاگستری یکی از رنگ های شیک و سنگین بوده که در صورت استفاده درست و اصولی، موجب ایجاد تعادل بین رنگ های پرجنب و جوش خواهد شد. معمولا برای دیوارها از خاکستری تیره به همراه رنگ هایی مانند سفید، زرد یا صورتی استفاده میکنند.
رنگ مشکی:
امروزه از رنگ مشکی در طراحی و معماری های مدرن استفاده میشود. البته که استفاده از این رنگ به تنهایی درست نبوده و فضا را بسیار تاریک خواهد کرد. اما در صورت استفاده از آن به همراه رنگ های دیگری مانند سفید، آبی یا قرمز، تضاد چشم نوازی بوجود میآید.
بیشتر بخوانید : ویژگی کاغذ دیواری های مرغوب
آرامشبخشترين رنگها:
- سفيد
- خاکستری
- آبی
- کرم
- سبز
- صورتی
کلام آخر…
با خواندن این مطلب با ميزان تاثيرگذاری رنگها در محیط زندگی خود آشنا شديد. پس صرفاً بر اساس زیبایی انتخاب نکنید. شاید در نگاه اول برخی از رنگها زیبا برسند، اما در نظر داشته باشید که قرار است مدتها با رنگی که انتخاب خواهید کرد، زندگی کنید و باید اثراتی که این رنگها بر روحیهی شما میگذارند، اثرات مطلوبی باشند.
مطالعه بیشتر :