کاغذ دیواری, مقالات

تاریخچه کاغذ دیواری

تاریخچه کاغذ دیواری

کاغذ های دیواری چندین ساله که زینت بخش دیوار بسیاری از خانه ها شده و به تنهایی تاثیر زیادی در دکوراسیون منزل، شرکت ها و اماکن دیگری دارد. این محصول راه طولانی را طی کرده تا به آنچه که ما امروز به عنوان کاغذ دیواری میشناسیم تبدیل شود. از این رو، داستان و تاریخچه کاغذ دیواری می تواند برایتان جذاب باشد.

تاریخچه کاغذ دیواری

شناخت تاریخچه کاغذ دیواری به ما کمک می کند تا با روند تکامل طرح و همچنین جنس در این محصول پر کاربرد آشنا شویم.

کاغذ دیواری چیست؟

کاغذ دیواری یا والپیپر (Wallpaper) پوشش تزیینی است که برای پوشش دادن سطوح دیوارهای داخلی در ادارات، خانه‌ها و دیگر ساختمانها استفاده می‌شود. کاغذ دیواری یکی از جنبه‌های طراحی داخلی به‌شمار می‌آید.

این نوع پوشش بیشتر به صورت رول یا به صورت متری فروخته می‌شود و با چسباندن روی دیوار مورد استفاده قرار می‌گیرد. کاغذ دیواری‌ها می‌توانند ساده (به صورت نقاشی) یا به صورت بافته‌شده (مانند آنگلیپتا) یا با الگوهای گرافیکی ساخته شده باشند.

تاریخچه کاغذ دیواری

تاریخچه کاغذ دیواریروش ‌های چاپ کاغذ دیواری:

  • شامل چاپ سطحی
  • چاپ به‌ وسیله حکاکی
  • چاپ سیلک ابریشمی
  • چاپ به صورت دیجیتالی
  • یا چاپ به وسیله ماشین چاپ چرخشی

تاریخچه کاغذ دیواری:

تاریخچه کاغذ دیواری در واقع از چین باستان آغاز می‌ شود. گفته می ‌شود که در قرن هشتم میلادی یک زندانی چینی راز کاغذ را بر اعراب فاش نمود که در نتیجه آنها نیز دانش کاغذسازی را به اروپا منتقل نمودند. پس از آن بسیاری از اروپاییان متمول به هنرمندان سفارش کاغذهای نقاشی شده در ابعاد وسیع را جهت نصب بر دیوارهای منازل خود می ‌دادند، اما کاغذ دیواری واقعی با پیدایش صنعت چاپ متولد شد.

مطالعه بیشتر : با انواع کاغذ دیواری آشنا شوید

در دوران رنسانس، کاغذ دیواری که با استفاده از تکنیک چاپ کلیشه چوبی تولید می ‌شد، در میان اشراف اروپا محبوبیت یافت. از زمان قرون وسطی، طبقه تراز اول جامعه عادت به نصب فرشینه ‌های تزیینی بر دیوارهای منازل خود داشتند. این فرشینه ‌های تزئینی هم به اتاق رنگ می ‌داد و هم به عنوان لایه‌ ای عایق میان دیوار سنگی و فضای داخلی عمل می‌ کرد و در نتیجه گرمای درون اتاق را حفظ می ‌نمود.

با این همه این فرشینه‌ ها بسیار گرانقیمت بودند. از این رو تنها افراد فوق ‌العاده ثروتمند توانایی تهیه آن ‌ها را داشتند. طبقه نیمه مرفه که یا به دلیل قیمت گزاف یا جنگ ‌هایی که تجارت بین ‌المللی را متوقف می کرد توان خرید این فرشینه‌ ها را نداشتند، برای روح دادن به اتاق هایشان به کاغذ دیواری روی آوردند.

بیشتر بخوانید: تمیز کردن کاغذ دیواری های قابل شستشو

کاغذ دیواری ‌های اولیه طرح ‌هایی مشابه تصاویر فرشینه‌ ها داشتند و گاهی اوقات ورقه بزرگ کاغذی همانند فرشینه ‌ها به صورت آزاد بر روی دیوار نصب می ‌شد و گاهی نیز همچون سیستم امروزی آن را بر دیوار می ‌چسباندند.

انگلستان از کشورهای پیشرو در صنعت کاغذ دیواری محسوب می‌ شود. قدیمی ‌ترین نمونه به جا مانده از کاغذ دیواری در انگلستان که در لندن به چاپ رسیده بوده به سال ۱۵۰۹ بر می گردد. در اواسط قرن هجده بریتانیا به اولین تولیدکننده و صادر کننده کاغذ دیواری در اروپا تبدیل شده بود.

ورود کاغذ دیواری در ایران

در اوائل قرن نوزدهم با توسعه چاپ توسط نیروی بخار، تولیدکنندگان کاغذ دیواری در انگلستان موفق به تولید انبوه آن شدند که این امر به کاهش قیمت و در نتیجه قابل خرید شدن آن توسط طبقه متوسط انجامید.

ورود این محصول به ایران به دوران حکومت ناصرالدین شاه قاجار باز می ‌گردد. وی که علاقه ‌ای خاص به شیوه‌ های معماری و هنر مغرب زمین داشت، در زمان نوسازی کاخ گلستان با پوشاندن دیوارهای آن کاخ توسط کاغذ دیواری‌ های وارداتی از زمره نخستین افرادی شد که باب ورود این محصول به ایران را گشودند.

تاریخچه کاغذ دیواری

نارکو دکور یکی از بزرگترین تولید کننده کاغذ دیواری pvc در ایران می باشد.

دیدگاهتان را بنویسید